Forside - Nykøbing-Rørvig
Job
Bliv medlem her
Bestyrelsen
Røde Kors Butik
Møbler & Nips
Årets sponsorer til julekurvene
Julepakken
Tjenester
Nørklerne
Flittige hænder
Lydavisen for Odsherred
Nyhedsbrev
Landsindsamling
Ferielejr
Barnelandet
Ferielejr for unge
Vores ferielejr er en uges sommerferie for børn og unge.

Der findes mange børn og unge, som har en svag social baggrund, som er ensomme, bliver mobbet i skolen eller har det svært på andre områder. Ligesom voksne har de brug for støtte og omsorg.

Ungdommens Røde Kors har mere end 25 års erfaring med at arrangere ferielejr for børn og unge. Ferielejeren er en af vores mest traditionsrige begivenheder, der år efter år giver børn og unge i hele landet en uforglemmelig sommerferie.

Ferielejrene er et tilbud til børn og unge, som har brug for en uges sommerferie sammen med andre børn og unge - samt børn og unge med en eller anden form for handicap. Der er 40-45 børn og unge med på hver ferielejr, og lejren bliver arrangeret forskellige steder i landet.

Ferielejrene er en god blanding af aktiviteter og afslapning. Skattejagt, fodboldkamp, vikingeleg, miniolympiade, temadag, overlevelsestur, udflugt til stranden og besøg af gøglere er blot et lille udpluk af en ferielejrs aktiviteter.

Samtlige aktiviteter bliver planlagt og gennemført, så alle børn og unge kan være med og have det sjovt.

Aktiviteterne på en ferielejr er mange, men der er også de mere stille øjeblikke. Det giver børnene og de unge mulighed for enten bare at slappe af eller selv at tage initiativ til at lege eller hygge sig med de andre børn og unge.

Børnene udvælges af Odsherreds Kommune, men udgifterne betales af Røde Kors Nykøbing-Rørvig.

Ønsker du at støtte dette fantastiske projekt, kan dette ske ved, at du melder dig ind i Dansk Røde Kors afdeling, det koster kr. 130,-, så er du med til at hjælpe en masse børn til en sjov sommerferie.

I 2013 prøvede vi noget nyt:

Lokale børn skal med skonnerten Fulton af Marstal

Skonnerten Fulton og Røde Kors i Odsherred indleder et samarbejde
her i 2013 (uge 28), hvor børn i alderen 12-18 år fra økonomisk ramte familier kan komme på langfart i de danske farvande. Der vil være mulighed for at sejle med en ældre, men meget velvedligeholdt  "dame" fra mandag til fredag.

Udvælgelsesproceduren ligger i hænderne hos Familieafdelingen i Odsherred Kommune. Vi satser på, at Fulton påmønstrer i Nykøbing Sj. om mandagen, og afmønstringen vil finde sted et sted på Sjælland. Da Fultons sejlprogram for sæsonen 2013 endnu ikke ligger helt fast, må vi afvente nærmere "ordre". Men, uanset hvor børnene skal hentes, vil Røde Kors i Odsherred sørge for fælles transport.